Bent u van plan om zelf het een en ander schoon te maken? Dan kunnen deze tips bij het schoonmaken erg nuttig zijn. De tips in deze blog kunnen u helpen om een beter resultaat te krijgen. Er zijn ontzettend veel trucjes die u kunnen helpen om sneller en efficiënter schoon te maken. De belangrijkste tips hebben we voor u op een rijtje gezet.

Zo krijgt u uw ramen mooi helder en schoon

Wilt u Glasbewassing niet uitbesteden? En heeft u tijd over en zijn de ramen van uw woning vies? Dan kunt u overwegen om zelf even snel de ramen te wassen. Als uw ramen zich niet op grote hoogte bevinden, kunt u dit namelijk eenvoudig zelf doen. Toch krijgen veel mensen niet het gewenste resultaat en wordt ons regelmatig de volgende vraag gesteld: “Hoe was ik mijn ramen?”.

Het antwoord op die vraag is vrij eenvoudig. We raden u aan om een emmer met warm water te vullen en hier een klein beetje schoonmaak ammonia in te gieten. Vervolgens kunt u een beetje glansspoelmiddel voor uw vaat aan de emmer toevoegen. De ammonia helpt u om vlekken te verwijderen en het glansspoelmiddel zorgt ervoor dat uw ramen weer beginnen te blinken. Na het schoonmaken zullen uw ramen er met behulp van deze tips weer prachtig uitzien.

Uw tapijt hoeft u niet weg te gooien als er vlekken ontstaan zijn

Met de volgende tip op gebied van vloeronderhoud is betreft is dit de volgende tip. bij het schoonmaken gaat over het schoonmaken van uw tapijt. Heeft u een tapijt, dan is de kans groot dat hier ooit een keer een vlek op zal komen, zeker als u kinderen en/of huisdieren heeft. Zelfs hardnekkige vlekken zijn vaak nog zelf te verwijderen. In eerste instantie raden we u aan om schoonmaakazijn te gebruiken. Veel vlekken kunnen op die manier nog uit het tapijt verwijderd worden. Werkt schoonmaakazijn niet, dan kunnen we groene zeep aanraden. Dat laatste middel is bijtend, voorkom daarom contact met uw huid en ogen.

Heeft u een erg duur tapijt of hecht u zelf veel waarde aan het tapijt? Dan raden we u wél aan om een specialist in te schakelen. Behandelt u het tapijt met bijtende stoffen, dan kunnen deze stoffen er in het ergste geval namelijk voor zorgen dat het tapijt verbleekt.

Schimmel tegengaan en verwijderen

Veel huishoudens hebben last van schimmel in de badkamer. Schimmel in de badkamer ziet er niet alleen onfris uit, maar is bovendien ook nog eens ongezond. Om klachten te voorkomen is het dus belangrijk om schimmel te verwijderen en in de toekomst ook te voorkomen. Ook hier kunnen onze tips bij het schoonmaken u bij helpen. Schimmel kunt u namelijk ook weer verwijderen door middel van water in combinatie met een beetje ammonia. Als dat niet werkt kunt u ook een speciaal antischimmelmiddel aanschaffen.

Als u de oorzaak van de schimmel in uw badkamer niet aanpakt, dan blijft dit probleem terugkeren. In de badkamer is het vaak vochtig en schimmels gedijen vaak goed in een vochtige omgeving. Om schimmelgroei te voorkomen, is het belangrijk goed te blijven ventileren. Zet na het douchen of baden het raampje van uw badkamer open. Op die manier blijft de ruimte niet te lang vochtig en heeft u voldoende frisse lucht in de badkamer. Spreek ook met eventuele huisgenoten af dat zij hetzelfde doen.

De oven schoonmaken én fris laten ruiken

Als uw oven al een tijdje meegaat, dan bestaat er een kans dat deze ontzettend vies is. Nu en dan zullen er na het bakken namelijk resten achterblijven in de oven. Deze resten zullen na verloop van tijd tegen de ovenwand of bakplaat aankoeken. Belangrijk is dus om uw oven eigenlijk na iedere keer dat u hem gebruikt, schoon te maken. Toch schiet dit er bij veel mensen bij in. Gelukkig hebben we een tip voor u om de oven snel te reinigen en weer fris te laten ruiken.

Verwarm de oven voor op de 250 tot 275 graden en meng water, citroensap en baking soda in een oven bestendige schaal. Zodra de oven is voorverwarmd kunt u de oven bestendige schaal, met het mengsel daarin, in de oven plaatsen. Wacht nu 30 tot 45 minuten en verwijder de ovenschaal. Zet de oven vervolgens uit en wacht tot de oven helemaal is afgekoeld. Hierna kunt u een spons gebruiken om de oven te reinigen. U zal merken dat het vuil veel gemakkelijker loskomt dan voorheen. Dat komt door de baking soda. Het citroensap zorgt er vooral voor dat uw oven weer lekker ruikt. Indien u geen citroensap in huis heeft, kan het dus ook zonder.

Neem contact met ons op als u hulp nodig heeft

Deze tips voor bij het schoonmaken helpen u om sneller en efficiënter schoon te maken. Heeft uw woning of bedrijfspand echt een grondige schoonmaakbeurt nodig, dan kunt u het beste een expert inschakelen zoek niet verder naar een betrouwbaar schoonmaak bedrijf. Belt u ons in dit geval gerust om een offerte uit te brengen.