Glasbewassing is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van een gebouw, zowel voor particulieren als bedrijven. Er zijn verschillende methoden voor glasbewassing beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. In deze blog bespreken we de verschillende methoden en de voor- en nadelen van elk.

De verschillende methodes

Traditionele handmatige methode Deze methode wordt uitgevoerd door een glazenwasser die op een ladder of steiger staat en handmatig de ramen schoonmaakt met een spons en wisser. Deze methode is de meest bekende en traditionele methode en wordt nog steeds veel gebruikt. Het voordeel is dat het een effectieve manier is om vuil en vlekken te verwijderen. Een nadeel is dat het tijdrovend kan zijn en het risico op ongelukken, met name bij het werken op hoogte.

Telescopische methode Deze methode maakt gebruik van een telescopische steel met een borstel aan het einde. De borstel wordt gebruikt om het glas te reinigen en het water wordt via de steel aangevoerd en weggezogen met een speciale stofzuiger. Het voordeel van deze methode is dat het veiliger is omdat de glazenwasser niet op hoogte hoeft te werken. Het is ook een snellere methode omdat er geen ladder of steiger nodig is. Een nadeel is dat het minder effectief kan zijn bij hardnekkige vlekken of als het glas erg vuil is.

Gevelinstallatie Bij deze methode wordt een gevelinstallatie gebruikt die op een kraan of hoogwerker wordt bevestigd. Hierdoor kan de glazenwasser op grote hoogte werken. Het voordeel is dat het een snelle en effectieve methode is om ramen op grote hoogte te reinigen. Een nadeel is dat het duur kan zijn omdat er een hoogwerker nodig is en het kan ook gevaarlijk zijn als er geen rekening wordt gehouden met de veiligheidsvoorschriften.

Geautomatiseerde methode Deze methode maakt gebruik van geautomatiseerde machines die worden geplaatst op de gevel van het gebouw en automatisch het glas reinigen. Het voordeel van deze methode is dat het snel en effectief is en geen risico's voor de veiligheid van de glazenwassers met zich meebrengt. Een nadeel is dat het duur kan zijn en dat het niet geschikt is voor alle soorten gebouwen.

Elke methode voor glasbewassing heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om te kijken naar het type gebouw, de hoogte en de toegankelijkheid om de meest geschikte methode te kiezen. Het inhuren van een professioneel glazenwassersbedrijf zoals Geba-reinigingsdiensten kan u helpen bij het kiezen van de juiste methode voor uw specifieke situatie en zorgen voor een veilige en effectieve glasbewassing.

Hoe Geba-reinigingsdiensten hierbij kan helpen

Geba-reinigingsdiensten is gespecialiseerd in professionele glasbewassing voor bedrijven en instellingen. Wij bieden verschillende methoden voor glasbewassing aan, afhankelijk van de locatie en de grootte van het gebouw.

Onze professionele glazenwassers maken gebruik van de nieuwste technologieën en methoden om de ramen van jouw bedrijf of instelling streeploos en glanzend te maken. Wij maken gebruik van verschillende methoden voor glasbewassing, zoals traditionele glasbewassing, telescopische glasbewassing, en hoogwerkers.